Kormakitis ref 48

På en av öns mest natursköna platser på det nord-västra hörnet av Cypern, ligger en liten grupp villor belägna på en höjd strax utanför den lilla maronitiska byn Kormakitis, eller som den heter idag - Korucam. Den här delen av Cypern har inte bara en av de vackraste delarna utav själva ön men även underbart blågröna vatten som kantar vidsträckta och orörda stränder.

Inbäddat i ett grönskande landskap med vandringsleder nära tillhands och havet vid horisonten, är det svårt att inte bli förförd av så mycket orörd natur omkring dig. Det är lätt att bli förälskad i den lilla byn som befolkas av ca 100 st Maroniter – en försvinnande Cypriotisk minoritet som kan spåra sina rötter på ön århundraden tillbaka.

Tack vare EU-medel genomgår byn renoveringar – den katolska kyrkan och en vattenfontän har återställts till sin forna glans, samt många barn och barnbarn återvänder under helgerna för att renovera förfädernas hem. Vart du än går i byn är dessa förbättringar uppenbara.

Byn bjuder inte enbart vacker och fridfull utan ståtar även med ett litet antal restauranger, ett pittoreskt vinhus som serverar ett lokalt vin med traditionella rätter.

Då merparten av marken runt byn tillhör Maroniterna är det den enda platsen på norra Cypern vars lagfarter har 100% köp och säljrätt, vilket borgar för en säker och bra investering när man köper fastighet eller tomt.

Villorna vi har till försäljning har byggts så att arkitekturen smälter in i den historiska miljön och det finns beslut om att området inte får över- och tätbebyggas. Varje villa har byggts så att var och en har fri utsikt över byn, kullarna och medelhavet. De är moderna med nätt trädgårdsutrymme, balkong och terass.

Kormakitis eller Korucam udden är helt enkelt till för den som vill undvika massturism till förmån för sköna naturupplevelser och fantastiska, orörda, nästan helt ouptäckta långa sandstränder.

Läs vår artikel..

Bildgalleri

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.