Advokat

Gå direkt till Talat Kursats hemsida (engelska)

 

Vi är ett ledande företag, baserat på Norra Cypern, med över 30 års erfarenhet . Vi kan stolt erbjuda kompetens och kvalitet av våra tjänster, som vi har gett och kommer att erbjuda både till de befintliga och till de nya kunderna.

 

Vi är det enda lagliga kontor i Norra Cypern, som erhållit ISO 9001-certifikat, vilket beviljades till oss år 2006-2009.

 

Våra specialiserade verksamhetsområden omfattar fastighetsfrågor, överlåtelse av äganderätt, förmögenhetsrätt, familjerätt, handelsrätt, banklagstiftning, rättstvister, försäkringsrätt och alla frågor som rör försäkringar. Dessutom är vi legala rådgivare bland annat till GSM Company Turkcell, Norra Cypern Electricity Authority (Kib - Tek), samt några banker, försäkringsbolag, statliga försäkringskassa, många utländska investerare och köpare av egendom, osv.

 

Vår avdelning, har en effektiv struktur av advokater, som instrueras individuellt eller som ett team - för att ge ett brett utbud och kompetens för både omtvistat och icke - omtvistat arbete.

 

Alla advokater delar kontor och administrativa lokaler, samt arbetar under ledning av företagets grundare, advokaten Mr Talat Kursat.

 

En kort guide för att köpa fastighet i Cypern

Köparens ansvar

Steg 1 Hitta den önskaed egendomen och kom överens om pris och betalningsplan. (Det rekommenderas att anlita en lokal fastighetsmäklare som känner marknaden väl, för att hitta en fastighet och enas om priset.)

Steg 2 Utse en advokat med den lokala juridiska kunskap, som kommer att vara ansvarig för den fortsatta köpprocesen.

Steg 3 Kontakta inhemsk polismyndighet och begär en formell bekräftelse att köparen har fläckfritt förflutet,utdrag brotts registret.

Steg 4 Invänta advokatens köpkontrakt och dess förslag tillsända det för ert godkännande.

Advokatens ansvar

Steg 1 Advokaten kommer att kontakta fastighetsmäklare och eller ägaren av fastigheten för att få nödvändigt dokumentation.

Steg 2 Alla relevanta dokument kommer att undersökas noggrant för att visa att rätt handling hittas och att egendomen är fri från dolda avgifter.

Steg 3 Utarbetar ett kontrakt förslag och skickar den till er för godkännande,

Steg 4 Kommer att underteckna avtalet för er räkning om och när ni har bekräftat godkännande.

Steg 5 Advokaten förbereder och lämnar en faktura för att täcka skatter, avgifter och advokatarvoden som betalas vid denna tidpunkt. Detta gäller följande:

1. Avgift för juridisk rådgivning: £ 1.350
2. Stämpel duty: 0.5% av försäljningspriset
3. Avgift för offentlig registrering av kontratet: £ 300
4.Adendum kontrakt (om det behövs): £ 300 

Steg 6 Efter att betalning har mottagits på advokatens konto, skall advokaten kontakta myndigheter (skattemyndigheten) för stämpling av kontraktet och registrering i den officiella fastighetsregistret. Samtidigt gör advokaten en ytterligare kontroll av fastigheten för att säkerställa att inga nya hinder uppkommer.

Steg 7 Advokaten kommer att begära från er en kopia av polis brotts registret prövning om att köparen har fläckfri förflutet och den skall ges tillsammans med den andra dokumentation till den lokala myndighet för att få tillstånd och bli den registread laglig ägare. Behandlingen tar normalt 12 till 18 månader.

 

 

Registrering av egendom i köparens namn

När tillstånd från den lokala myndighet har beviljats, kommer advokaten bekräfta med säljaren och påbörja processen att överföra lagfarten i ditt namn.

Följande avgifter gäller:

1. Överlåtelse av äganderätt - 3% av försäljningspriset
2. Mervärdesskatt (i förekommande fall till fastigheten) - 5%  av försäljningspriset
3. Advokatarvoden – cca £ 400
4. Lokal skatt – en liten mängd

P.S Om fastigheten är en återförsäljning och Mervärdesskatt har redan betalats, upphör denna avgift.

För ytterligare information, vänligen kontakta vårt kontor.

N.B För alla köpare råder vi att de gör ett testamente. För en person de juridiska kostnaderna är £ 200 och för ett par som köpare egendom tillsammans är den totala avgiften £ 300.

Alla lagfarten är full besittningsrätt och giltigheten garanteras av regeringen i Norra Cypern (TRNC) och Turkiet. 

Praktisk information om Norra Cypern (TRNC)

Språk: Turkiska och Engelska

Tillämplig lag: Brittisk rätt

Kontrakt språk: Engelska (kontrakt kan översättas på andra språk också)

Valuta: GBP,USD,Euro, Turkisk lira

Beskattning: 

1. Hyresintäkter – 10% av månadsinkomsten
2. Inkomstskatt –ingen skatt om intjänas och beskattas i ett annat land. Om skatterna inte betalas i ett annat land betalas då är skatten 5%.
3. Arvskatt på tillgångar som finns kvar i Norra Cypern -1% för tillgångar över £ 100.000
 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.