Köpa en lägenhet eller villa på Norra Cypern

VIEW THE TEXT IN ENGLISH

Efter att hittat det objekt som kunden vill köpa så skall köparen alltid vända sig till en advokat som sköter hela köpeprocessen.
 
Advokaten undersöker i land office register vem som äger marken, tar kopia på fastighetens beteckning och storlek och boytan.
 
Skriver ett köpekontrakt med dess uppgifter och bilägger underlagen från säljaren till dokumenten.
 
Efter påskrift skall man inom 21 dagar registrera fastigheten och köparen på tax office register, stämplas och registeras för att därefter registreras på land office register. Notarien skall även stämpla alla värdehandlingar enligt lag. Nu kan säljaren inte sälja den vidare ej heller belåna på denna fastighet.

Kunden / Köparen är nu till 100 % skyddad enligt lag. Advokaten skall till detta ha ett polisutdrag ut brottsregistret från köparen, sedan övergår handlingen till ansökan om lagfart.
 
All mark är inskriven på landoffice registret o tax office registret, gäller i båda respektive delar av Cypern.
 
Skulle någon utomstående part hävda att det är deras egendom gällande mark från någon del av Cypern, skall personen i fråga ha ett ägare dokument som visar detta i skriftlig form, om så är fallet skall den personen gå via dess egen domstol i respektive delar av Cypern. I detta fall så träder dess regering / staten in och ersätter motparten.

 

Inga andra länder via dess domstolar kan överta eller driva ett sådant fall längre som typ Orams enlig beslut i EU domstolen, all hantering är enligt
lag hänskjutet till respektive domstol på den del av Cypern det gäller.
 
Lagfarten kommer till kunden efter dess hantering och registering inom 15 månader, köparen har även rätt att sälja sin egendom innan lagfarts dokumentet har utfärdats.
 
TRNC har även en egen consul i Stockholm, som tyder på att denna del av Cypern är öppen för alla frågor gällande att leva och investera på Norra Cypern. Info: Damla Guclu med mobil nr +46737 16984 eller +468 230840 .
 
Läs mer  under advokat eller kontakta oss om du har frågor.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.