Norra Cypern´s historia

Norra Cypern, som är den turkiska delen av ön, har ca 350 000 invånare och är beläget i gränslandet mellan tre kontinenter ca 40 mil från turkiet.

Norra Cypern är älskad för den avslappnade livsstilen, dess valuta för pengarna och den förtjusande "by-känslan". Här kombineraras vackra vikar och förtrollande sevärdheter med ett soligt klimat året runt, vilket gör Norra Cypern till ett idealiskt resmål året om.

Historien om Norra Cypern sträcker sig tusentals år tillbaka

i tiden och bjuder på många spännande historiska och kulturella upplevelser. Här finns imponerande berg, frodig natur och vänliga människor.

Eftersom Norra Cypern inte har exploaterats av turistindustrin på samma sätt som den södra delen är det därför fortfarande möjligt att hitta en egen oförstörd sandstrand eller solvarm klippa med kristallklart vatten och regionens bästa dykupplevelser.

Kustlinjen är förvånansvärt vacker med sina antika hamnar där en labyrint av båtar, butiker, antika platser och familjeägda restauranger väntar er.

Norra Cypern betjänas av Ercan International Airport. Hit flyger många charterarrangörer och förbindelserna är goda, under sommartid landar omkring 90 flyg per vecka.

För mer utförlig information, vänligen se flygplatsens hemsida

Läs mer om Cypern: "Inte ett moln på himlen över Afrodites hem" 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.